27 välskötta golfhål

Banskötselpolicy (2016)

HÄR kan du läsa vårt "Måldokument för GolfStars golfbaneskötsel" vilket redovisar den standard vi avser att hålla på GolfStars banor under golfens huvudsäsong.


Välj att spela vår utmanande 18-hålsbana eller den lite lättare och kortare 9-hålsbanan.


18-HÅLSBANAN
Brollsta är den första banan i Sverige med sanduppbyggda fairways och vår greenkeeper Kenneth Röring med personal jobbar hårt för att hålla den i toppskick. Många anser att den hör till en av dom bästa banorna i Stockholmsområdet. I Golf Digest brukar den rankas högt och vårt nionde hål har fått många utmärkelser, bl.a. finns den med på "Sveriges hundra bästa hål". Vi har stått som värd för flera stora tävlingar, bl a SM i matchspel, SM i Longdriving och Telia Tour för både damer och herrar.

Banan är byggd runt Hundsjön som ihop med övriga dammar och bäckar är i spel på 8 av hålen. Första nio hålen har mer skogskaraktär medan de sista nio spelas på ett öppnare spelfält. Vårt signum är snabba och hårda greener – dessutom upphöjda vilket ställer höga krav på inspelen. Från gul är banan 5706 m och från röd 4835 m. Att spela den från vit tee, 6301 m, är en riktig utmaning och kräver en hel del längd och precision i slagen.

Banan är designad av Tommy Nordström/Per Jacobsson och öppnades 1 juli 2001.


9-HÅLSBANAN
En väldigt omtyckt och trevlig 9-hålare som passar alla spelare, både nybörjare och mer erfarna spelare. Banan är en varierad skogsbana som mäter 1440 m från röd tee och 1700 m från gul. Även här håller vi hög klass på greenerna.

Från gul tee finns fyra par 4, två med normal längd och två kortare på ca 220 m. Par 3-hålen är ca 150 m förutom 7:an och 9:an som är 90 m. Alla utslag är från matta.

Banan är designad av Per Jacobson och öppnades 1 juli 2001.